About me

Uddannelse
Cecilia Hjortsberg begyndte sit uddannelsesforløb på musikskolen i Karlskrona, Sverige, i 1984 samtidig med at hun modtog privat sang- og klaverundervisning. Uddannelsen fortsatte på Oskarshamm og Ljungskile musikhøjskoler indtil hun i 1997 blev optaget på operalinien ved Göteborg Operaen, hvor hun tillige modtog undervisning i performance. Fra 1997 studerede hun kammermusik ved Det kgl. Musikakademi i Stockholm.
I 2001 blev uddannelsen suppleret med dramatisk undervisning hos den i Sverige velkendte skuespiller Inga-Marta Froman. Endelig har hun i 2004 fået privat undervisning hos den berømte operasanger Hakan Hagegard.

Karriere
Under sin uddannelse i Ljungkile har Cecilia Hjortsberg medvirket i adskillige forestillinger, for eksempel som Belinda i Dido og Aneas, Gilda i Rigoletto, Fiorgilidgi i Cosi fan tutte og som medlem af koret i Carmen og Porgy and Bess.
I 1997 var hun med i opsætningerne af Hair og The Best of Broadway i Karlskrona og i 1999 sang hun partiet som Heksen i Hans og Grethe.

I perioden 1991 til 2004 har Cecilia givet mere end 150 solokoncerter i kirker over hele Sverige.

I 2002 sang hun partiet som Kong Augustus i Tiberius Prövning i en svensk turné produktion, ligesom at hun var på turné med Cosi fan tutte hos den Skånske Opera. Endelig sang hun partiet som Isis i Osiris, der blev opført af Malmøs Lyriske Ensemble i både Sverige og Danmark.

I 2005 fik Cecilia partiet som Donna Anna i Don Giovanni på den Skånske Opera.

Hos Opera i Provinsen sang Cecilia i 2006 partiet som Georgetta i Puccinis Kappen. Desuden var hun på turné med De Tre kongelige Tenorer i USA.

I 2007 fik Cecilia Hjortsberg rollen som Desdemona i Verdis Otello hos Opera i Provinsen, der for eksempel spillede på Takkelloftet i Den kgl. Opera i København. I samme år blev hun tilknyttet Den  kgl. Opera og sang blandt andet som Vandnymfe i Rusalka. I 2008 sang hun Stemmen fra Himlen i Don Carlos, ligesom hun deltog på endnu en turné i USA ; denne gang med The Nordic Singers. I engagementet på Den kgl. Opera dublerede hun i 2009 rollen som Støvlet-Kathrine i Bo Holtens Livlægens besøg.

I 2010 blev det endnu en turné i USA med The Nordic Singers.

I 2012 fik Cecilia Hjortsberg partiet som Violetta i Verdis Traviata hos Det Københavnske Operakompagni.

Senest har hun i 2012 sunget Michaela i Carmen  ved Operafestspillene i St. Margarethen, Wien, og på turné med Den kgl. Opera